• Stomp of opdek?

  Er zijn twee typen binnendeuren: stompe deuren en opdekdeuren. Een stompe deur valt geheel in het kozijn en wordt afgehangen met scharnieren. Een opdekdeur valt niet helemaal in het kozijn (juist deels op het kozijn) en wordt afgehangen met speciale paumelles.

 • Deurmaat bepalen - stompe deur

  Wij adviseren stompe deuren te laten inmeten door onze inmeet- en montagedienst of een onafhankelijke vakman.
  Zodoende ben je verzekerd van het beste resultaat. Hier vind je alle informatie over de Arne & Bodil inmeet- en montagedienst.

 • Deurmaat bepalen - opdekdeur

  Als je bestaande deuren gaat vervangen, dan kun je het beste de bestaande deur opmeten. Ga uit van de lange zijde (inclusief opdekrand) voor het bepalen van de hoogtemaat. De breedte meet je aan de korte zijde zonder opdekrand.

  Wanneer de opdekrand bij je bestaande deur aan de bovenkant anders is dan 8 mm, of bij twijfel over het inmeten, adviseren we gebruik te maken van de Arne & Bodil inmeet- en montageservice.

 • Wat is de hoogte van het slotgat?

  Alle binnendeuren worden automatisch geleverd met een standaard Svedex slot met een krukgathoogte op 1050 mm. Dit resulteert in een hoogte van de dagschoot (midden) van 1070 mm wat overeenkomt met de Nederlandse standaard. Uitzondering hierop zijn de Nova design deuren. Nova design deuren worden standaard geleverd met een speciaal smal slot. Deze deuren hebben net als de andere deuren een dagschoothoogte van 1070 mm. De krukgathoogte van de Nova design deuren is daarvoor iets aangepast zodat deze aan de Nederlandse standaard voldoet.

 • Wat is de hoogte van de paumelleboringen?

  Arne & Bodil levert drie verschillende deurhoogtes, namelijk 201,5 en 211,5 en 231,5 cm. De deuren met de hoogtes 201,5 en 211,5 cm
  hebben twee paumellegaten. Deuren met de hoogte 231,5 cm hebben drie paumellegaten.


  De positie van de paumellegaten kun je meten vanaf de bovenzijde van de deur, inclusief opdekrand. Bij standaardhoogtes zijn de standaard
  posities van de paumelles als volgt:


  Hoogte deur 2015 mm: 236 mm en 1736 mm
  Hoogte deur 2115 mm: 336 mm en 1836 mm
  Hoogte deur 2315 mm: 336 mm, 536 mm en 2036 mm

  Voor meer informatie of het bestellen van een opdekdeur met afwijkende paumellegatboringenverwijzen we je naar een KARWEI-vestiging bij jou in de buurt.

 • Hoe bepaal ik de draairichting van een deur

  Ga aan de kant van de deur staan waar je de deur naartoe trekt bij het openen. De scharnieren bepalen de draairichting. Hangen de scharnieren rechts, dan is de deur rechtsdraaiend. Hangen de scharnieren links, dan weet je dat de deur linksdraaiend is.

 • Welke type sloten zijn er?

  Loopslot

  Het loopslot heeft alleen een dagschoot, te bedienen met een deurkruk.

  Vrij/bezetslot

  Het vrij/bezetslot (wc-slot) heeft naast een dagschoot ook een nachtschoot, te bedienen met de rij/bezetdraaiknop.

  Dag/nachtslot

  Het dag/nachtslot heeft naast de dagschoot een nachtschoot, te bedienen met een sleutel.

  Kastslot

  Het kastslot heeft geen dagschoot, maar alleen een nachtschoot. Op dit slot kan dus geen deurkruk geplaatst worden.

   

  Let op: Arne & Bodil deuren worden geleverd met slot, maar zonder deurkruk m.u.v. Nova design . Kijk in het deurkrukken schap bij KARWEI voor een passende deurkruk. De deuren van Nova design worden standaard geleverd met loopslot en met passende deurkruk na (verplichte) keuze.

 • Uit welke kleuren kan ik kiezen?

  Bij Arne & Bodil heb je de keuze uit 2 wittinten
  (m.u.v. Nova design, deze deuren zijn alleen in zwart leverbaar RAL9005, glansgraad is mat):

  1. Wit (is standaard) bij benadering RAL 9010 of NCS S0502-Y07R

  2. Extra wit bij benadering RAL 9016 of NCS S0300-N

  Let op: de kleuren getoond op een beeldscherm kunnen afwijken van de werkelijkheid. Wil je zeker zijn van je beslissing? Vraag dan naar de kleurenwaaier in de KARWEI-bouwmarkt.

 • Welke soorten glas zijn er?

  Afhankelijk van de deur die je hebt gekozen, heb je de keuze uit verschillende glassoorten (let op: per deurmodel afhankelijk welke glassoorten gekozen kunnen worden). Alle glasdeuren zijn af fabriek standaard voorzien van glas. Je hoeft dus nooit zelf het glas in de deur te plaatsen.

  Blank

  Blank glas betekent maximale transparantie en geeft een tijdloos effect aan elke glasdeur, modern of klassiek.

  Satijn

  Ondoorzichtig glas dat voldoende licht doorlaat voor een ruimtelijke werking. Wil je lichtdoorlatend glas dat toch volop privacy biedt? Dan kies je voor satijn glas.

  Blank facet

  Blank glas met facet geslepen randen. Deze glassoort geeft nét dat beetje extra klasse aan de glaselementen in de deur.

  Satijn facet

  Ondoorzichtig glas dat wel licht doorlaat met facet geslepen randen. Door deze facet geslepen randen ontstaat een stijlvol effect.

  Satijn met blanke rand

  Ondoorzichtig glas dat wel licht doorlaat met transparante randen. Dit glas geeft een spannende doorkijk naar de andere ruimte, maar geen volledig zicht naar binnen. Een boeiend effect!

  Blank met satijnen rand

  Blank glas met een ondoorzichtige rand welke wel licht doorlaat. Maximale transparantie door blank glas met een stijlvolle touch in de vorm van een satijnen rand.

  12 vlaks glas in lood

  100% nostalgie met de verschillende soorten glas-in-lood van Arne & Bodil. Met glas-in-lood maak je het jaren 30-effect helemaal compleet.

  8 vlaks satijn met blanke lijnen

  Het satijn glas met blanke lijnen is een echte eyecatcher. De vlakverdeling die is ontstaan door de blanke lijnen geeft een extra hoogwaardig effect aan jouw Arne & Bodil binnendeur.

 • Wat is een glaslat?

  Glaslatten worden toegepast om ruiten (glaspanelen) en overige panelen op de juiste plaats te houden in het glas(paneel)vak van de deur. Bij glasdeuren uit de Design-serie kun je kiezen voor een vlakliggende glaslat. Dit betekent dat de glaslat is verwerkt in de deur, waardoor de gekozen deur nog strakker oogt. Bij glasdeuren uit de Expression-serie kun je kiezen uit witte of zwarte glaslatten.

 • Wat is een tochtvaldorpel?

  Alle Arne & Bodil binnendeuren zijn leverbaar met een automatische tochtvaldorpel (m.u.v. Nova design). Wind of tocht onder je deur is best vervelend. Als je dat niet wilt monteren wij af fabriek een tochtvaldorpel voor je, om tocht onder de deur tegen te gaan. Handig en je verliest geen warmte (meerprijs € 69,-).

Staat je vraag er niet tussen? stel hem ons via email.