Woontrend: ga voor zwart als accent

detail-image Beeld: arnebodil.nl, bemz.com, brostecopenhagen.nl, sostrenegrene.com, pinterest.nl, sfeerbeeld met schilderijen van brostecopenhagen.nl, collectie Harper van riverdale.nl

Het is de snelste manier om een architectonische en stoere draai te geven aan je interieur: Lijnen tekenen en accenten zetten met zwart. De eerste stap is de standaard deur in je huis te vervangen door een zwarte deur met glas voor een ruimtelijk en industrieel effect. Vervolgens voeg je hier en daar zwarte accenten toe zoals (side)tables van zwart staal, zwarte fotolijsten, stoelen met zwarte poten of simpelweg één zwarte bollamp boven de eetkamertafel. Met de kleinste details versterk je de modern-industriële sfeer. Dek de eettafel eens met zwarte bordjes of bestek voor een modern gevoel in het interieur.

Stylingtip:
In een witte basis met zwarte accenten wordt de sfeer warmer door de toevoeging van natuurlijke materialen zoals hout, wol en linnen. Nieuw is dat je daarmee speelt met RIBBEL STRUCTUREN en KLASSIEKE PATRONEN. In plaats van brede houten planken gaan we voor een visgraat op de vloer en de wanden worden bekleed met lambriseringen en houten schrootjes zoals in de jaren zeventig veel werd toegepast.


Beeld: brostecopenhagen.com, zwarte glasdeur van arnebodil.nl, pinterest.nl

Interieuridee: "zo'n zwarte deur wil ik!"

Heb jij al een zwarte deur in huis, dan zal je de reactie van de meeste bezoekers wel herkennen: “Zo’n deur wil ik ook!” Het is stoer, modern en zoals je veel in luxe architectonische huizen ziet, uitgesproken en gedurfd. Het geeft je interieur een eigen gezicht. Bij Arne & Bodil zijn er verschillende modellen zwarte glasdeuren met blank glas.


Beeld: arnebodil.nl, maisondumonde.com

Trendkleur: Bordeauxrood

Een trendy manier om in een witte basis met zwarte accenten een warme sfeer te creëren, is de trendkleur bordeauxrood toe te voegen aan je interieur. Schilder één muur bijvoorbeeld in wijnrood en combineer met eetkamerstoelen in steenrood. Het toon-op-toon toepassen van rood is een slimme manier om te combineren; dus bijvoorbeeld wijnrood, terrarood, zalmrood en burgendy samen in één interieur. Houd de rest van het interieur neutraal met wit, natuurlijke materialen en natuurlijk de zwarte accenten.


Beeld: pinterest.nl, behang Flavor Paper for arte-international.com, deur NDB903 van arnebodil.nl, fermliving.com

Lees ook:
Transparantie= ruimte en luxe in huis

Meer inspiratie?
Bekijk onze collectie!

Ontdek zelf wat een binnendeur van Arne & Bodil doet met jouw huis!

Bekijk collectie