detail-image Beeld: deur ABD19 van arnebodil.nl, zelfklevend behang Jungle via homedeco.nl, glasdeur ABD18 van arnebodil.nl

Deurenparade

De moderne woonstijl krijgt een exotisch en klassiek laagje! Warme kleurencombinatie zoals botanisch groen, honing, goud en zalm zijn nieuw. Met exotische prints en fluweel wordt de tijdloze witte basis in het interieur extra sfeervol. Glas is in opkomst en wordt verwerkt in meubelen, wanden én deuren. De Design serie van Arne & Bodil bestaat uit glasdeuren en paneeldeuren die je met elkaar kunt combineren in één interieur. Kies bijvoorbeeld een paneeldeur van de gang naar de zitkamer en plaats van de zitkamer naar de keuken een glasdeur. Toch ‘passen’ de deuren perfect bij elkaar vanwege het design van de deuren, de witte kleur en omdat de deurklinken hetzelfde zijn. Zo krijg je optisch een mooie combinatie en maakt het onderscheid het interieur uniek.


Beeld: Colourfutures Spicey Honey van flexa.nl, interieur van swooneditions.com, deur ABD124 van arnebodil.nl slaapkamer debenhams.com, gestreepte deur ABD115 van arnebodil.nl, interieur via nodenhome.com, glasdeur ABD508 van arnebodil.nl

Welke kleur en deur kies jij?

Hoe meer kleur hoe beter; wat dacht je van elke kamer een andere kleur? De roze, bruine en groene kamer koppel je aan elkaar met wit. Gebruik fris wit dus als ‘accentkleur’ voor de deuren, lijsten en kozijnen. Varieer ook met de deuren van de ene naar de andere ruimte. Daar waar een ‘doorkijk’ gewenst is plaats je een glasdeur en op de bovenverdieping zijn lijndeuren mooi naar de slaapkamers toe. Geef elke deur een ander lijnprofiel. Doordat de variaties allemaal strak en grafisch zijn, passen ze als geheel bij elkaar.


Beeld: deur ABD567 van arnebodil.nl, interieur via insidecloset.com, glasdeur ABD517 van arnebodil.nl

Stylingtip: Zwarte deurklink

Heb je warme kleuren op de wanden gecombineerd met witte binnendeuren? Laat dan in het interieur wat zwarte accenten terugkomen zoals een lamp, bijzettafeltje of deurklink. Dit zorgt voor een stoer accent in het verzadigde en warme kleurenpalet. Tegelijkertijd springen de deuren er dan extra mooi uit.

Laat je persoonlijke stijl in huis zien met een binnendeur die je zelf hebt samengesteld. Kies niet alleen een deursoort, van paneel- en lijndeuren tot glas- en schuifdeuren, maar ook een aparte deurklink. Met de zwarte Close deurklink krijgt een witte of glazen binnendeur meteen een stoerdere look.


Beeld: kraan Taormina van ritmonio.it, keuken via pinterest.nl, glasdeur ABD508 van arnebodil.nl

Grafisch spel

Kies trendy groen of blauw voor de keuken en combineer met goud en zwarte accenten voor de ultieme modern-klassieke sfeer. Een verrassend groot effect is het plaatsen van een glasdeur met zwarte glaslatten. Hierdoor creëer je niet alleen een mooie doorkijk maar ook een grafisch patroon dat als een minimalistisch kunstwerk de ruimte verrijkt. De nieuwe Frame-serie deurmodellen van Arne & Bodil hebben naast de witte glaslatten nu ook zwarte glaslatten. Dit oogt minder zwaar en industrieel als een stalen zwarte deur maar je hebt toch een zwart accent.

Lees ook:
Woontrend Zwart

Meer inspiratie?
Bekijk onze collectie!

Ontdek zelf wat een binnendeur van Arne & Bodil doet met jouw huis!

Bekijk collectie