Woontrend Retro Chic

detail-image Foto: interieur beeld Arne & Bodil.nl, Jotun.com, hm.com/home, studiolabdecor, Vitra.com

Geef je interieur een trendy update met de nieuwste woontrend Retro Chic. Geïnspireerd op de verleidelijke kleuren en materialen uit de jaren zeventig combineren we ‘forest green’ kleuren met bordeaux, terra en cognac tinten. Messing, goud en brons zien we terug in accessoires en fluweel is een échte must-have in het retro chic interieur. Bekleed je bank of poef ermee want dankzij de mooie vleug en diepe kleur krijg je een rijke uitstraling. Het vleugje nostalgie wordt trendy door te mixen met design. Hou echter de basis van de kamer modern met een betonlook vloer en strakke witte deuren met een subtiele belijning erin of glas. Zo krijgt het interieur de juiste look & feel voor 2017.

Stylingtip

Je brengt dynamiek in je interieur door verschillende witte glas- en lijndeuren met elkaar te combineren. Daar waar het daglicht binnen stroomt, is het fijn om een deur met glas te plaatsen. De lijndeur heeft dezelfde belijning als de glazen deur (het (lijn)dessin loopt in beide deuren parallel aan elkaar). Zo zijn de deuren mooi op elkaar afgestemd en ontstaat er weer balans.


Foto: sfeerbeeld Arne & Bodi.nl, vintage look tafellamp, behang Cole & Son

Paneeldeuren

Houten lambrisering, gedessineerd behang, paneeldeuren met glas, vintage meubelen en lampen zijn klassieke elementen die de sfeer meteen een retro chique uitstraling geven. Houd je van groen maar wil je niet te donker dan is de vergrijsde mintgroene kleur van de lambrisering perfect te combineren met een fris witte deur. Kies een deur met twee verticale glazen die half hoog zijn met daaronder nog twee dichte panelen. Een mooie mix van klassiek en modern wordt zo in de gehele kamer doorgevoerd.


Foto: pinterest.nl, behang cole-and-son.com, deur Arne & Bodil.nl, muralswallpaper.com

Eclectische woonstijl

Voor de retro chique trend is een paneeldeur een perfecte keuze. Het geeft de luxe sfeer meteen vorm. Je kunt ook spelen met gedessineerde gordijnen, blinds en behang zodat een spannende eclectische stijl ontstaat. Bij Retro Chic geldt: more is more!

Lees ook: Warm Winters Wonen

Meer inspiratie?
Bekijk onze collectie!

Ontdek zelf wat een binnendeur van Arne & Bodil doet met jouw huis!

Bekijk collectie